El pastisset de Glòria, made in Xixona

El pastisset de Glòria, made in Xixona

Un dels productes més desconeguts i que més va sorprendre el dia del Tast Solidari "Un Nadal amb els més grans", va ser el pastisset de glòria. Un pastisset de massapà amb moniato en dolç que no passa desapercebut pel paladar de qui el prova. Avui doncs, us parlarem una mica més d'aquest bocí de cel, perquè mai està de més saber una mica més de les nostres tradicions!

Des dels nostres inicis com a torroners, el pastisset de glòria no ha faltat als nostres obradors. I és que resulta inimaginable el fet de no fabricar aquest dolç, ja que és 100% made in Xixona. La senyora Glòria és l'artífex del pastisset que, com no porta el seu nom ben merescudament. Ella els feia i demanava torn al forn del Raval de Xixona, és allà on els torroners n'hi feien comandes, i d'aquesta manera es començà a comercialitzar.

Tradicionalment, aquest dolç, com tota la resta (Pa de Càdis o pastissets de gema, entre d'altres)  el fabriquen les noies de la nostra fàbrica de Xixona, que com bé sabreu, tenen una mà excel·lent per a fer els dolços més irresistibles i portar-los a la vostra taula.

Els pastissets de glòria destaquen per la melositat que aporten en boca, si el tasteu, notareu una explosió de sabor i, malgrat que sembli molt dolç, us sorprendrà amb una dolçor equilibrada i gens excessiva, cosa que es deu al que els torroners anomenen careo, que consisteix en cobrir el pastisset de clara d'ou abans d'enfornar-lo i arrebossar-lo posteriorment.

El pastisset de glòria és ideal per menjar abans no ens atipem pel Nadal, acompanyat d'un cafetó ben calent, per exemple, o per berenar. A casa nostra, sempre ha estat un dels protagonistes dels nostres dinars i sopars.

És un plaer per a nosaltres haver-vos pogut acostar aquest dolç nadalenc a través del Tast Solidari.